+ A | - A

Daegu Library: “Lights of the Valley Forest”

A new public library have been designed by ETT. Check out the concepts here.
ETT_LOtVF_daegu_01_main view

Information provided by ETT
ETT_LOtVF_daegu_00_concept_1

ETT_LOtVF_daegu_00_concept_2

ETT_LOtVF_daegu_00_concept_3

ETT_LOtVF_daegu_00_concept_4

ETT_LOtVF_daegu_00_concept_5

ETT_LOtVF_daegu_02_SWview

Library Entrance Level:
The Library is entered from the public park towards the north - the site's urban and public face. Additional emergency exits are provided at ground as well as at +2.40M level onto the ramp surface.

At the entrance, one can choose to access community facilities in the lower and upper levels from the Entrance Lobby as well as stockrooms [cloakrooms] and washrooms below, before entering the Library Check-out Lobby. This Check-out Lobby acts as a means of control for Library Administration.

This level provides access to the Library levels via an amphitheatre/staircase or via a set of cascading ramps suspended from the ceiling. The ramps also provide intermediate access to the Children's Library from a landing at +2.40M level.

The amphitheater/staircase acts as an event space for book-readings, etc. It also acts as a lounge allowing library patrons flexible means of use. It provides access to the Lower Level of General Collections which has the Circulation/Library Assistance Desk, Lounge, Copy and Book Search.

ETT_LOtVF_daegu_03_NWpark view

ETT_LOtVF_daegu_04_SEview

The Children's Library:
The Children's Library is conceived of as a landscape of three sections on various levels: a raked, Activity Centre with colour-glass enclosed 'rooms' on platforms atop this sloping floor - as well as an amphitheater/staircase that is part of the book-reading room; a two-level collections space that houses bookracks and other reference material along with informal and formal seating; a 'bridge' like digital data centre where children can access computers.
The raked Activity Centre floor becomes part of the outdoor landscape defining a new play space for the children of the community.

ETT_LOtVF_daegu_05_amphitheatre

ETT_LOtVF_daegu_05_foyer

ETT_LOtVF_daegu_06_site plan

The General Collections Room:
Conceived of a as a terraced forested landscape, visually connected to the northern park, four levels are interconnected by ramps and stairs to offer flexible yet distinctly heterogeneous spaces for the library collections. In the layout as shown, the lowest level becomes the 'periodicals room' with upper terraces reserved for book-racks and study / casual reading and reference. Book-racks are arranged to maximize views and a sense of openness and vastness within a small building. Light will filter through the ceiling skylights over the clustered slender steel columns as well as the perforated side walls will amplify the sensation of being within a forest.

ETT_LOtVF_daegu_07_ground plan

ETT_LOtVF_daegu_08_children's library lvl

ETT_LOtVF_daegu_09_general collections terraces

Community Meeting Hall and Terrace:
The Community Hall is conceived of as a volume that opens out to the city on the north and to the undulating terrace roof via a grassy amphitheater. The space is made flexible for events and exhibitions by dividing glass walls. The glass wall along the exterior patio can be opened up to the amphitheater to house a larger audience.
The terrace also connects to a publicly accessible ramp that climbs up the west facade.

ETT_LOtVF_daegu_10_other plans

ETT_LOtVF_daegu_11_long section

ETT_LOtVF_daegu_12_facade detail

ETT_LOtVF_daegu_13_cutaway from W-NW

ETT_LOtVF_daegu_14_cutaway from W-SW

ETT architecture | design | research
C602, Sun-and-Dew, Road No2, Kalina, Santacruz [E], Mumbai-400098, India
Project: 'Lights of the Valley Forest' - Public Library, Daegu
Year: 2012
Project Team: Dhara Mehta, Jude D'Souza, Sonali Praharaj, Suprio Bhattacharjee
All images courtesy ETT architecture | design | research


If you enjoyed this post, make sure you subscribe by RSS!


Leave a comment, or ask a question