+ A | - A

SOSUSHI: Maximizing the Limited Space

The new take-away restaurant designed for the sushi brand Sosushi had to meet requirements of turning a small old stationery store, deep seated in the historical urban structure of the city, into a trendy place. POINT has been successful in maximizing the limited space offering each intersection of materials by using - shelves, benches and cubbies. This has helped avoiding nooks and corners to remain unused.

Turin

Plan

UAU

Architects: POINT
Location: Turin, ITALY
Client: SOSUSHI srl
Constructed Area: 45 sqm
Project Year: 2009

sushi

Made of clean cut shapes emphasized by matt white finish and furniture details colored magenta, the space, though overworked, is a harmonious composition balanced through the use of Plexwood.

sosushi bar

sosushi

Clearly referring to the minimal tradition of contemporary architecture, the architects succeeded in creating a place where a deep research on structure and shapes contribute to define a project, where each detail is not just left up to chance. Lighting fixtures have been selected and installed with the intention to highlight the food and drink on offer.

Plexwood

ITALY

45sqm

The shop is finished with Plexwood with matt white and magenta furniture to give an illusion of a spacious interior. The challenge of the project has been to optimize the space, “in the deep research of order and refinement that distinguish all our architectures, not avoiding pragmatism”.

Photographs taken by Enrico Muraro Photograph


If you enjoyed this post, make sure you subscribe by RSS!




1 Comment


    Trackbacks / Pingbacks

    show trackbacks

    Leave a comment, or ask a question